BERHATI-HATILAH !! 1.5 JUTA HAMA MUNGKIN ADA DITEMPAT TIDUR ANDA, HAPUSKAN SEMUA ITU DENGAN SATU CARA MUDAH INI

+
Terdapat dua perkara yang ibu bapa mengajar anak-anak mereka di zaman kanak-kanak mereka – untuk mencuci apabila mereka bangun dan membuat katil mereka selepas mereka selesai di bilik mandi. Selepas beberapa ketika, pelajaran ini menjadi sebahagian daripada aktiviti harian yang kita lakukan hampir otomatis.
Namun, ternyata tabiat ini seolah-olah menjadi berguna sebenarnya buruk. A menunjukkan kajian baru-baru ini yang membuat hak tidur selepas kami mendapat memegang beribu-ribu dan bahkan berjuta-juta hama dalam tilam, katil dan cadar.

Bagi mereka yang tidak tahu, hama adalah sangat kecil, serangga mikroskopik yang boleh didapati di bantal, cadar dan katil. Satu perkara yang membuat serangga khas adalah keupayaan mereka untuk membiak dengan cepat. Mereka makan, berkembang dan membiak terima kasih kepada tenaga yang mereka dapat dari peluh manusia dan sel-sel kulit mati. Selain itu, hama terkenal dengan pee cepat mereka yang kadang-kadang mencapai 20 kali setiap hari.

Mungkin hama di atas katil anda

Banyak kajian telah mengesahkan bahawa katil yang mengandungi purata kira-kira 1.5 juta hama. Jadi, salah satu bahaya yang paling besar yang berkaitan dengan kesihatan manusia adalah najis hama kerana ia dilengkapi dengan protein antibodi yang mencetuskan peningkatan dalam badan kita setiap kali protein yang bersentuhan dengan kulit atau apabila dihirup.

Kita boleh mengharapkan beberapa kesihatan masalah setiap kali jumlah peningkatan antibodi dan sistem bermula untuk melepaskan histamin. Kompaun ini menghasilkan kemerahan dan bengkak adalah biasa untuk alahan. Hasil daripada aktiviti-aktiviti, anda mungkin mengalami gejala-gejala lain seperti bersin, demam, hidung berair, mata berair, mata merah, batuk, gatal-gatal dan pedih dan sesetengah orang juga mengalami kesukaran bernafas.

Orang yang sangat sensitif kepada hama juga mungkin mengalami gatal-gatal, kulit merah lebam apabila mereka terdedah kepada jumlah yang besar hama.
Semua ini bermakna bahawa ia adalah sangat penting untuk mengetahui bagaimana untuk menghilangkan hama dari bilik tidur anda dan menstabilkan dan meningkatkan kesihatan. Jadi, apa yang kita mahu adalah teknik yang selamat dan cekap yang dapat membantu kita menghilangkan serangga berbahaya.

Berita baik adalah bahawa penyelesaian yang mudah – lupa tentang membuat katil apabila anda bangun. Dalam kes katil tidak bersedia selepas anda bangun, hama akan terjejas oleh cahaya matahari dan udara.

Dengan cara ini, mereka akan menjadi kering dan akhirnya mati. Jadi, ia adalah dinasihatkan untuk meninggalkan katil anda sehingga matahari terbenam kerana amalan ini menyokong kemusnahan hama dan membantu anda mendapatkan udara segar. Juga, jangan lupa untuk mencuci sarung bantal dan cadar anda dengan kerap (sekali seminggu atau sekali setiap dua minggu).

Sekarang anda tahu cara untuk kekal selamat di tempat tidur anda, anda boleh mempunyai tidur malam yang baik atau tidur di siang hari.
+

Post a Comment

+